Vitamín C – pokračování

Vitamín C, (kyselina L-askorbová), má v organismu podobnou funkci, jako ve strojích olej. Usnadňuje metabolismus látek a tedy jejich „pohyb“.

Údržba cév a hojení tkání vitamínem C

Vitamín C, jako prostředek umožňující zlepšení metabolických procesů, což v sobě zahrnuje hojivé účinky na tkáně a jejich pevnost a odolnost proti působení volných radikálů, a to v první řadě v cévním systému. Ischemická choroba je dnes nejčetnějším zabijákem, a proto údržba cév v dobrém stavu záleží především na dotaci organismu vitamínem C – tedy kyselinou L-askorbovou, který nelze ani zdaleka zabezpečit přirozenou stravou. Pevnost tkání se zvyšuje úměrně s dotací vitamínu C.

Nízkotučné diety způsobují obnažení cév, ztrácí se jejich potažení HDL cholesterolem a LDL cholesterol, který je navíc s přibývajícím věkem vlivem nesprávné životosprávy devastovaný volnými radikály, se takto degradovaný začne lepit na naše cévní stěny. A protože jim chybí přirozené pokrytí HDL cholesterolem, dojde k zánětu a zmenší se jejich průchodnost. Zdevastovaná céva kyselinotvorným zánětem se snaží vyřešit problém mj. i vápníkem, kterým snižuje kyselost. Tím vápník odebírá kostem a způsobuje osteoporózu. Kyselé prostředí organismu je navíc živnou půdou pro růst rakovinového nádoru.

Aby vitamín C v organismu nebyl po jeho požití zničen volnými radikály, řeší se tato skutečnost vysokými dávkami vitamínu C. Co volné radikály nezničí, zbude pro užitek organismu. Když však využijeme pro ochranu vitamínu C bioflavonoidy (mají dva volné elektrony a mohou je bez újmy ztratit), můžeme použít podstatně menšího množství vitamínu C k docílení stejného efektu. Pro zvýšení účinnosti vitamínu C lze rovněž použít i vitamín D (v dávce 1000 až 5000 IU).

Vitamín C jako úspěšný krotitel virových infekcí a ochránce imunity

V současné době lze ocenit další výbornou vlastnost vitamínu C, a to je jeho působení proti infekcím. Jestliže organismus zvládá potřebný metabolismus pro zajištění imunity včas a s náležitou účinností, je pak velmi dobrým prostředkem pro zajišťování imunitní ochrany před patologickými mikroorganismy.

Pokud jste si někdy všimli, že po operaci nemáte téměř žádné jizvy a rána se vám hojí bez problémů, máte mj. dost kolagenu, který se vyrábí v nadledvinkách za pomoci vitamínu C. Zároveň je prostředkem zásadotvorným, (i když je to kyselina askorbová), takže snižuje aciditu tkání. Nezpůsobuje ledvinové kameny ani v  mega dávkách.

Objednejte se na aplikaci vitamínu C v Medicaderma.

Objednejte se k nám…

Po této rezervaci Vás budeme telefonicky kontaktovat a upřesníme vše potřebné.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Naše smluvní pojišťovny